четвер, 29 червня 2017 р.

Переробка та утилізація твердих побутових відходів косметології

Зміст
Вступ
1. Характеристика упакування в галузі косметології.
2. Технологічна схема виробництва та її опис.
3. Джерела утворень відходів їх характеристика.
4. Технологічні схеми переробки та утилізації.
5. Шляхи зменшення негативного впливу на НС.
6. ССЗ, клас небезпеки, клас токсичності.
7. Технологія переробки твердих відходів у інших країнах.
Висновок
Література
















Вступ
Упаковка є важливою частиною косметичних, туалетних і парфумерних продуктів. Від власника бренду до споживача.
Упаковка для косметики також незвичайна тим, що вона також повинна бути міцною, так як більшість продуктів протягом декількох тижнів або місяців або, іноді, роки. Чи буде це відображатися на туалетний столик, тримав у ванній або в косметичці, споживачі очікують від косметичної упаковки і продукту, він містить завжди виглядати добре. Упаковка є також невід'ємною частиною в підвищенні продуктивності продукту; хорошим прикладом є аерозолів

1. Характеристика упакування в галузі косметології.
Ось деякі з ролей,які повинна відігравати упаковка.
- Захистити і зберегти продукт, зберегти його в ідеальному стані і бути придатні для транспортування та зберігання на шляху від виробника до роздрібного продавця (або споживачам поштою, або через інтернет замовлення).
- Дозволити ім'я продукту, власник бренду, попередження та інформацію для використання, щоб бути маркованої або надруковано.
- Захищають вміст від забруднення, але буде легко відкрити.
- Включити до складу використовуватиметься ефективно.
- Його можна розтягнути-завзятий або несанкціонованого розкриття.
- Воно повинно бути відмітним, щоб споживачі хочуть купити конкретний товар можете легко знайти її на полиці супермаркету або аптеки.
- Бути привабливою і мати присутність на полиці, щоб привернути увагу споживачів, які ще належить вирішити, що купити.
- Представляють цінності бренду.
- Розроблена, щоб дозволити рециркуляції або рекуперації, і не повинні містити будь-яких небезпечних речовин.
 4. Технологічні схеми переробки та утилізації.
Найбільш перспективним способом переробки композитних сумішевих відходів полімерів є технології, що дозволяють переробляти композитні суміші різних термопластичних полімерів в готові вироби без помітного погіршення їх фізико-механічних властивостей.
Технологічний регламент передбачає переробку вторинної полімерної сировини, що є плівковими відходами з ПЕВТ і ПЕНТ (ТУ63-032-1-89), в гранульований вторинний поліетилен (ТУ У24.1-03361715-001-2002),  отриманий  методом  рециклінга  на  лінії переробки плівкових відходів продуктивністю 100 кг/год. Метод переробки заснований на подрібненні побутових плівкових відходів з наступним високоефективним відмиванням, агломерацією і грануляцією вторинного поліетилену (додаток Б).



Рисунок 2.3 – Принципова схема технологічної лінії переробки полімерних відходів: 1 – миюче-різальний агрегат; 2 – віджимний агрегат; 3 - вентилятор пневмотранспорту і підсушування; 4 - агломератор; 5 - бункер-накопичувач; 6 - лінія гранулювання; 7 - вібросито; 8 - сушарка; 9 - бункер-накопичувач
Технологічні процеси подрібнення, миття, агломерації, грануляції і міжапаратного транспортування сировини і напівпродуктів здійснюються на устаткуванні, скомпонованому в лінію по переробці відходів полімерних матеріалів, розробленій і виготовленій інженерним підприємством "Екотехніка", допрацьованою і модернізованою у ТОВ "Харьков-вторполимер". Технологічний процес підготовки і переробки плівкових відходів складається з одного технологічного потоку. Продуктивність лінії – 100 кг/год.
Вторинний поліетилен випускають у вигляді гранул, які в межах однієї партії мають бути однакової геометричної форми і розмір їх в будь-якому напрямі має бути від 2 до 6 мм.
Вторинний гранульований поліетилен використовують для виготовлення технічних виробів і предметів споживання, що не контактують з харчовими продуктами.





Відходи побутового споживання пластмас перед їхнім повторним використанням звичайно виділяють із суміші з іншими побутовими віходами. Для цього, як правило, використовують сукупність способів, що включають опрацювання відходів із використанням процесів здрібнювання, грохочіння, розсіву і змішання в сполученні з різноманітними видами сепарації (повітряної, вакуумної, магнітної, електростатичної, гідравлічної), екстракції, флотації й інші засоби. Аналогічні засоби використовують і для поділу сепарованих із маси покидьків сумішей полімерних матеріалів на окремі компоненти (класи), що збільшує ефективність подальшої переробки пластмас.

Достатньо повне уявлення про номенклатуру зазначених засобів і послідовності їх використання дає схема регенерації пластмас із відходів споживання, що функціонує в Японії (рис.5.1 ).


Рисунок 5.1 – Схема регенерації пластмасових відходів:

1 - конвейєр для подачі мішків; 2 - дробарки; 3 - повітряний класифікатор; 4 -магнітний сепаратор. 5 - промивач; 6 - конвейєр: 7 - відцентрова сушарка


На переробку надходять пластмасові відходи з домішками каучуку (до 10%), металу, скла й інших матеріалів, затарені в мішки. Конвейєром їх спрямовують у дробарку. Здрібнену суміш промивають і пневмотранспортом спрямовують у повітряний класифікатор, у якому сепарують 
http://lib.znate.ru/pars_docs/refs/196/195268/195268_html_m3132e3c.gif3% важких відходів. Потім відходи піддають додатковому здрібнюванню в дробарці другого ступеню і потоком повітря транспортують через магнітний сепаратор із метою видалення металів, що залишилися. Після цього відходи знову промивають водою з поверхнево-активними речовинами і сушать у відцентровій сушарці. Висушені відходи перемішують у турбінному млині для запобігання комковання і спрямовують у экструдер, у якому за допомогою устрою, що таблетирує, перетворюють пластмасові відходи в таблетки.



У нашій країні розроблені технологічні прийоми переробки таких відходів у труби для сільського господарства і вироби менше відповідального призначення, а також у повторну поліетиленову плівку (рис.5.2).
Рисунок 5.2 – Схема виробництва повторної поліетиленової плівки:

1 - вузол сортування відходів; 2 - дробарка; 3 - миюча машина; 4 - центрифуга; 5 - сушарка; 6 - живильник; 7 - экструзійні преси; 8 - гранунулятор; 9 -змішувач; 10 - плівковий агрегат

.

Немає коментарів:

Дописати коментар